Gör din egen PWO samt Muskelbyggartillskott och spara mycket pengar

Gör din egen PWO samt Muskelbyggartillskott och spara mycket pengar

En del kosttillskott är helt onödiga medan andra verkligen hjälpa dig att höja din träning och utveckling till en ny nivå. I den här artikeln kommer jag att ge dig exempel på hur du kan göra några kosttillskott på egen hand och spara mycket pengar.

PWO (Pre-Workout)

Mål med kosttillskottet: Förbereda kroppen för ett intensivt träningspass med ökad energi och snabbare muskelåterhämtning

Nedan hittar du ett exempel på en PWO som använder huvudsakligen två komponenter (ingredienser). Jag ger också exempel på ett par valfria tillägg som du kan använda om du vill, men de är inte nödvändiga.

Primära aktiva ingredienser: L-Glycine, L-Arginine

Varför det kanske/kanske inte fungerar: De primära ingredienserna som anges ovan har länge använts som en tillväxthormonförstärkare och kan ge ökad energi genom skapandet av muskelns primära initiala energikälla, adenosintrifosfat.

Glycine:

  • Har den enklaste formen av alla aminosyror som gör att den lätt passar in i proteinkedjor, vilket ger utrymme för aminosyror med större struktur för att hjälpa till med muskeltillväxt.
  • Är en föregångare till kreatin så det kan ge lite extra energi under träningen
  • Är en signalsubstans i det centrala nervsystemet och av stor betydelse för skapandet av protein, kreatin, glykogen, hemoglobin, adenosintrifosfat, nukleinsyror, glukos, och andra aminosyror.

L-Arginine:

  • En semi-essentiell aminosyra som är en byggsten av protein och utför flera fysiologiska funktioner
  • Kan inte bildas naturligt i kroppen, därför är tillskott nödvändigt för att öka nivåerna.
  • Ökar kväveoxid i kroppen, vilket underlättar kroppsbyggande ansträngningar.
  • Medverkande i hormonutsöndring (inklusive produktion av tillväxthormon), avlägsnande av giftiga avfallsprodukter från kroppen och immunförsvar.
  • Har blivit populär på grund av dess förmåga att producera kväveoxid i kroppen (för bättre "pump"), rensa fria radikaler, signalera muskelceller, frigöra tillväxthormon, stödja hälsosamma kolesterolnivåer och förbättra metaboliseringen av fett i kroppen.

Recept:

  • 7g L-Glycine pulver
  • 4g L-Arginine pulver

Blanda med 4-5 dl vatten och inta 45min innan träning

Pris: cirka 500 SEK för 100 dagar

Valfritt:

  • Koffein 200mg (krossa en tablett och tillsätt i mixen ovan)
  • Creatine 5g

Pris med de valfria ingredienserna: cirka 850 SEK för 100 dagar

Muskelbyggare

Mål med kosttillskottet: Stimulera tillväxten av "lean" muskelvävnad genom att aktivera olika delar av den hypertrofiska processen

Nedan hittar du ett exempel på en muskelbyggare som använder en ingrediens.
Den fungerar ensam men kan också blandas med andra typer av proteinkällor efter din träning.

Primära aktiva ingredienser: L-Leucin

Varför det kanske/kanske inte fungerar: Leucinkomponenten är en grenad aminosyra som arbetar för att reparera muskler, reglera blodsockret, förse kroppen med energi, öka produktionen av tillväxthormoner och hjälpa kroppen att bränna fett. Leucin hjälper också till att främja muskelåterhämtning efter träning och hjälper till att förhindra muskelförlust, och ät en stor anledning till att det är populärt bland kroppsbyggare.

L-Leucine:

  • L-leucin är en grenad aminosyra som används för att reparera muskelceller från intensiv träning, reglera blodsockret, förse kroppen med energi, öka produktionen av tillväxthormoner och hjälpa till att bränna kroppsfett.
  • Hjälper också till att främja muskelåterhämtning efter träning och förhindrar muskelförlust.

Möjliga biverkningar: Bör inte användas av personer under 18 år eller kvinnor som är gravida eller ammar. Individer som har behandlats för eller diagnostiserats med, eller har en familjehistoria av något medicinskt tillstånd med kardiovaskulära problem, centrala nervsystemet eller urinvägsproblem, munsår, eller som använder receptbelagda eller receptfria läkemedel. bör konsultera en läkare innan du använder produkten.

Recept:

  • 5g Leucine

Blanda med 3-4 vatten eller annan dryck

Pris: cirka 245 SEK för 100 dagar

Tillbaka till blogg